Početak naše priče

Unatoč tome što je udruga Oksid osnovana 2015. godine, naš put i djelovanje počinje već s početkom desetljeća. Smatramo kako su te godine od velike važnosti za sam rad i osnutak udruge jer se u ljeto 2011. skupina, već ranije društveno angažiranih, mladih ljudi iz Ražina, odlučuje na organizaciju glazbenih festivala.

Prvi u nizu bio je Treća smjena fest – na kojem su sudjelovala četiri alternativna banda iz Šibenika, Kaštela i Zadra. Sljedeće se godine u organizaciju i pripremu festivala uključuje još više zainteresiranih. Ambicije festivala su narasle što je rezultiralo širenjem festivala na dva dana i dovođenjem 12 bandova (Debeli precjednik, Loš primjer, Radio aktiv, Pullover, itd.) iz cijele Hrvatske, kao i gostovanjem češkog sastava Malignanttumour.

Unatoč temeljima koje je postavio Treća smjena fest, začetak udruge Oksid vezan je uz Disko R i party-je koje smo, pod nazivom Disko R Crew, počeli organizirati 2012. godine. U proljeće 2013. pada odluka o osnivanju vlastite glazbene udruge, ali već na jesen dolazi do novog zastoja s obzirom da velik dio dionika upisuje fakultete i seli u druge gradove. Slijedi ponovna pauza i prolongiranje aktivnosti sve do zime 2014./2015. godine kada konačno započinje „borba“ s birokratskim sustavom i rješavanjem papirologije. Do ljeta 2015. Udruga je službeno osnovana i započinje sa djelovanjem. Prvi organizirani događaj bio je novi openair, ljetni festival. Nakon dugog vijećanja i brainstorminga zaključujemo kako nema prikladnijeg imena za festival od onog koji objedinjuje naziv tvornice koja je zaslužna za nastanak mjesta u kojem se isti održava (T.L.M.) i opis događanja koja organiziramo (TooLoud Music).

Komentari

 1. oksidusr

  April 11, 2019 (12:02) Odgovor

  Ovo je tek početak…

 2. Marko

  April 23, 2019 (07:29) Odgovor

  Svaka čast dečki, samo tako dalje!!!

 3. Lili

  May 22, 2019 (05:02) Odgovor

  Kad možemo očekivati info o nadolazećem događaju warmup…

 4. udruga_oksid

  May 31, 2019 (12:35) Odgovor

  VIŠE INFORMACIJA USKORO!!!

Komentiraj

Nadolazeći
događaji.

Currently we have no events.